Fysiotherapie

De fysiotherapeut is de deskundige als het gaat over het menselijke bewegingsapparaat. Hij behandelt patiënten die in het dagelijkse leven belemmerd worden bij het bewegen.

De fysiotherapeut behandelt individuele of groepen patiënten. Naast de behandeling, die onder meer kan bestaan uit oefentherapie en massagetherapie, zet de fysiotherapeut zijn deskundigheid ook preventief in, bijvoorbeeld bij het adviseren of begeleiden van patiënten.

De behandeling van de fysiotherapeut kan verschillende doelen hebben. Bijvoorbeeld het verbeteren van het bewegend functioneren, het in stand houden ervan en het voorkomen van nieuwe klachten. Soms zal hij ook patiënten begeleiden om met een beperking te leren leven en hem te helpen om bijvoorbeeld weer aan het werk te kunnen.

Fysiotherapie kan ingezet worden wanneer u:
                -   blessures of pijnklachten hebt, bijvoorbeeld in uw armen, benen, schouders of rug;
                -   vanwege een (chronische) aandoening medische begeleiding nodig hebt;
                -   na een operatie of ongeval moet revalideren of vóór een operatie conditie moet opbouwen.

 Fysiotherapie wordt vanuit uw aanvullende verzekering fysiotherapie vergoed. Bovendien is de fysiotherapeut per 1 januari 2006 direct toegankelijk. U heeft hiervoor dus geen verwijsbrief nodig.

Wilt u een behandeling voor fysiotherapie inplannen? Plan dan hier een afspraak online in of neem telefonisch contact met ons op.