Manuele Therapie

Manuele therapie is een in Nederland erkende specialisatie binnen de fysiotherapie. De manueeltherapeut is in staat om verbanden te vinden tussen klachten van de nek, rug en gewrichten van armen en benen. De manueeltherapeut doet dit door te zoeken naar gewrichten die niet goed functioneren of “vast” zitten.

De manueeltherapeut probeert de gewrichten los te maken door middel van passief mobiliserende of manipulerende technieken (hierbij kan een “knappend” geluid gehoord worden). De therapie wordt ondersteund met adviezen, oefentherapie en instructie. De manueeltherapeut kan daarnaast met specifieke trainingsadviezen de patiënt leren zijn gewrichten door middel van spieren te beheersen.

Naast het verbeteren van de functie van de gewrichten is het optimaliseren van houding en beweging in werkzaamheden, sport en hobby’s van groot belang.

Manuele therapie kan ingezet worden bij:
                -   hoofdpijn;
                -   nekpijn met of zonder uitstraling in de arm;
                -   pijn tussen de schouderbladen;
                -   pijn in de lage rug en been;
                -   klachten van de schouder ;
                -   kaakklachten;
                -   bepaalde vorm van duizeligheid en tinitis

Manuele therapie is wetenschappelijk onderbouwd. Hierin onderscheidt het zich van alternatieve geneeswijzen. Net als de fysiotherapie, wordt manuele therapie vergoed vanuit uw aanvullende verzekering fysiotherapie. Bovendien is de manueeltherapeut per 1 januari 2006 direct toegankelijk. U heeft hiervoor dus geen verwijsbrief.

Wilt u een behandeling voor manuele therapie inplannen? Klik dan hier om online een afspraak te maken of neem telefonisch contact met ons op.